Nieuws

DagboekOpvoeding

De Universiteit Gent is op zoek naar ouders van 12-16 jarige kinderen die willen meewerken aan een dagboekstudie. De bedoeling is dat beide ouders in de week van 22 tot 28 juni dagelijks een korte vragenlijst invullen vlak voor het slapengaan.
 
De start van het onderzoek vindt plaats op 21 juni. Beide ouders vullen dan een korte, algemene vragenlijst in. Het invullen van de dagelijkse vragenlijst neemt ongeveer 10 minuten tijd in beslag en zal elektronisch gebeuren: ouders ontvangen elke dag een e-mail met een link waarop ze kunnen klikken om de vragenlijst in te vullen.
 
De bedoeling van het onderzoek is om na te gaan of de opvoedingsstijl van ouders van dag tot dag varieert. Tevens wensen ze te onderzoeken welke factoren met deze dagelijkse variatie in opvoedingsstijl samenhangen.  Ze hopen meer algemeen de idee te ontkrachten dat sommige ouders “goed” opvoeden en andere het “slecht” aanpakken: alle ouders hebben het potentieel om op een constructieve en motiverende wijze met hun adolescenten om te gaan, maar zijn ook kwetsbaar om op sommige dagen kritisch en demotiverend te zijn. De ene dag is dus de andere dag niet. Vanuit onderzoek is hier weinig over gekend en daarom zetten ze deze studie op.
 
Als blijk van appreciatie schenkt de Universiteit Gent aan de deelnemende gezinnen bij het afronden van het onderzoek een digitale cadeaubon van bol.com t.w.v. 10 euro.
 
Indien u wenst mee te doen aan deze studie, zend een e-mail naar Elien.Mabbe@UGent.be om uw deelname te bevestigen.
Meer informatie kan je hier vinden.
18/06/2015

Reacties

Reageer

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.