Nieuws

De Grote Opvoedingsenquête door het Belang van Limburg

Een kind op drie bezit een eigen tablet. Dat blijkt uit de grote opvoedingsenquête die het Belang van Limburg uitvoerde in samenwerking met het onderzoeksbureau iVox. In het onderzoek werden 1.000 Vlaamse en 350 Limburgse ouders van kinderen tussen 6 en 18 jaar bevraagd. Zes dagen worden in de krant en op de website van het Belang van Limburg de resultaten toegelicht. Naast nieuwe media komen onder meer de topics zakgeld, de toekomst, en waarden en normen aan bod.

Vandaag pakt de krant uit met de resultaten over mediagebruik. Een op vier Vlaamse kinderen Vlaamse kinderen zou meer dan twee uur per dag ter ontspanning bezig zijn met een tablet, smartphone of computer. Hoe ouder het kind, hoe langer de schermtijd. Van de 6- tot 9-jarigen is 27 procent meer dan een uur per dag met schermpjes bezig. Voor bijna de helft van de zestienplussers is dat meer dan twee uur.

In Limburg ligt de schermtijd zelfs nog hoger dan globaal in Vlaanderen: 61 procent van de Limburgse kinderen is meer dan een uur per dag actief, tegenover 55 procent in Vlaanderen.
Verder blijkt dat 8 op de 10 gezinnen een tablet in huis heeft. De helft van de kinderen heeft een eigen smartphone en 60 procent is actief op sociale media als Facebook of Instagram.

Bron: het Belang van Limburg

28/09/2015

Reageer

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.