SpeelBabbel; speel- en ontmoetingsmomenten

Locatie: 

Campus Spiegelfabriek

132 Lierseweg
HerentalsAntwerpen, Vlaanderen 2200
BE
Telefoon: 
014 24 66 47
Website: 
Beschrijving: 

Wat zijn SpeelBabbels?
De SpeelBabbels zijn een aanbod van Huis van het Kind Middenkempen. 7 OCMW’s en gemeenten (Kasterlee, Lille, Vorselaar, Grobbendonk, Herenthout, Herentals, Olen) hebben er in een samenwerkingsverband voor gekozen een mooi aanbod te creëren voor de ouders in onze regio. Naast ons dagelijks ontmoetingsmoment (Speelbabbel) organiseren we ook infomomenten en cursussen voor ouders. Verder zoeken we constant naar mooie samenwerkingsverbanden met partners uit onze regio.
Met onze ‘SpeelBabbels' bieden we ouders en grootouders van kleine kinderen een plekje om samen te komen, elkaar te ontmoeten. Ook zwangere ouders zijn er van harte welkom. Door de drukte en zorgen die deze prille levensfasen met zich meebrengen, kan sociaal contact heel versterkend werken. Je ontmoet er immers andere ouders en grootouders van kindjes die eenzelfde fase doormaken. Het is dan ook dé plek waar je terecht kan voor een luisterend oor, of tips of advies van andere ouders. Er is telkens een begeleider aanwezig om alles in goede banen te leiden. Bij haar kan je ook terecht voor advies en ondersteuning bij eventuele ontwikkelings- of opvoedingsvragen van je kindje.
In enkele van onze SpeelBabbels is er op regelmatige tijdstippen een inloopmomentje door de regioverpleegkundige van Kind&Gezin. Ze helpt je graag verder met al je vragen over de ontwikkeling van je kindje, of kan je kindje tussen de consultaties door eens meten of wegen.
In een rustige, gezellige sfeer voorzien we aangepast speelgoed voor de baby’s en peutertjes. De kindjes wennen zo aan nieuw speelgoed, andere volwassenen, een andere omgeving. Voor peuters die regelmatig naar de SpeelBabbel komen is de stap naar de kleuterschool minder groot.

Praktisch:
Het is niet altijd evident om met een klein kindje van huis weg te gaan, maar bij ons moet je niet inschrijven of je aan bepaalde uren houden. We zijn er vanaf 9:00 u en houden open tot 11:30 u. Je mag komen en gaan wanneer het best voor je kindje of jezelf past. Om 10:00 u voorzien we een ‘fruitmomentje’ waar alle kindjes een stukje fruit krijgen.Voor u als (groot)ouder voorzien we koffie, thee en water.

Hoeveel kost het? Onze ontmoetingsmomenten zijn volledig gratis!
ADRESSEN:
Grobbendonk: Buitenschoolse Kinderopvang Kikoen Schoolstraat 8 a in Bouwel
Herentals: Campus Spiegelfabriek, Lierseweg, 132 a in Herentals (naast Kringwinkel)
Herenthout: Buitenschoolse Kinderopvang, Kids&co, Zwanenberg 27 in Herenthout
Kasterlee: Kinderclub Landelijke Kinderopvang , De Malle Molen, Schoolstraat 55 in Lichtaart
Lille: Trefpunt, Kloosterstraat 1 in Gierle
Olen: Dienstencentrum Komie Geire, Herentalseweg 1 in Olen
Vorselaar: Kinderclub De Regenboog, Cardijnlaan 6 in Vorselaar