Meer weten?

Folders

  • Jong en moeder
  • Jong en vader
  • Voor je eigen ouders, grootouders van je kind met o.a. tips hoe ze jou kunnen ondersteunen.

Websites

Boeken

  • E. Van Stichel en K. Alen, ’17 en zwanger. Van tiener naar volwassene in 9 maanden?’, Lannoo, 2011, 192 p.: een taboedoorbrekend boek over de beleving van tienerzwangerschap en jong ouderschap. Dit boek verzamelt oprechte getuigenissen van jonge zwangeren en tienermoeders en hun relationele omgeving (hun partner, ouders, familie, vrienden, pleegouders van hun kind, kinderen zelf, …). Ze spreken openhartig over hun twijfels en angsten, maar ook over onverwacht geluk, beschreven aan de hand van thema’s uit hun leefwereld (o.a. ontdekking van de zwangerschap, reacties vanuit de omgeving, de beslissingsfase, het (groot)ouderschap, hun partnerschap en toekomstperspectieven).
  • M. Oosterman, M. Bonnet en C. Schuengel, ‘Jong & Ouder. Tien portretten van moeders onder de twintig’, Spectrum, 2011, 79 p.: Het Jong & Ouder-boek geeft een beeld weer van krachtige vrouwen die ongeacht de diepe dalen, het heen en weer geslinger van gevoelens en bureaucratie, hun hoofd hoog houden en vasthouden aan hun beslissing; de verantwoordelijkheid nemen voor de zorg van hun kinderen. Die standvastigheid en het kunnen delen van hun diepste emoties is de kracht van deze jonge vrouwen om door te gaan en niet op te geven.
  • S. Planckaert, ‘Het geluk van een ongelukje: op de bres voor tienermoeders’, Standaard Antwerpen, 2008: levensverhaal van een tienermoeder.
  • D. Bracke, ‘Over tijd’, Davidsfonds, 2007: een realistische roman over jonge meisjes die zwanger worden en die samen met hun kind in Centrum voor Integrale Gezinszorg (CIG) De Merode te Kasterlee worden opgenomen. Bracke beschrijft de problemen waarmee deze meisjes te kampen krijgen, evenals hun groei naar zelfstandigheid. 
dinsdag, april 2, 2013 - 14:08

Ondersteuning in je buurt

Zoek je steun bij het opvoeden van kinderen? Je kan ook in je eigen buurt terecht. Zoek hieronder via postnummer.

Zoek