Kalender

Groeimee.be - webinar | Pubers opvoeden: van moetivatie naar goesting?

pubers opvoeden
Datum: 
maandag, maart 3, 2014 -
19:30 to 20:30
Organisator: 
Groeimee.be in samenwerking met het VCOK en de Universiteit Gent
Locatie: 
Je eigen huis
InternetJe computer
België

Show on a map

Beschrijving: 
De inschrijvingen voor de webinar van 3 maart zijn afgesloten. Het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Ben je geïnteresseerd in het onderwerp van de webinar, maar kan je niet meer deelnemen? Wees gerust, op groeimee.be publiceren we binnenkort meer over het thema 'pubers motiveren'.

Wil je graag op de hoogte blijven van initiatieven van Groeimee.be? Abonneer je dan vliegensvlug op de nieuwsbrief via de knop onderaan de homepagina.

Huistaken maken en studeren, de eigen rommel opruimen, klusjes doen … kinderen en jongeren staan er niet altijd voor te springen en kunnen er soms moeilijk toe aangezet worden. Als ouder heb je weleens het gevoel dat je een grote zeurkous bent. Je kinderen luisteren soms moeilijk en je moet hen voortdurend op hun verantwoordelijkheden en plichten wijzen. Het lijkt erop dat ze soms de motivatie missen om spontaan die dingen te doen die jij belangrijk vindt. 
Hoe kan je je kind motiveren? Hoe krijg je het zover dat het spontaan zijn/haar kamer opruimt? Hoe zorg je ervoor dat je puber (opnieuw) goesting krijgt om naar school te gaan? 
In de webinar kom je te weten dat er verschillende types van motivatie bestaan. Er wordt uitgelegd hoe je als ouder via je opvoedingsstijl op verschillende types van motivatie kan inspelen. Zo wordt bijvoorbeeld besproken dat – naast het trekken van grenzen - de wijze waarop deze grenzen worden getrokken belangrijk is. Dat bepaalt immers of jongeren de grenzen respecteren dan wel verzet plegen. Naast het bieden van een aantal concrete tips wordt er ook een kader aangereikt waar je als ouder in de toekomst op kan terugvallen als je kind weinig motivatie toont.  
De webinar wordt gegeven door prof. Maarten Vansteenkiste en prof. Bart Soenens van de Universiteit Gent. Ze maken daarbij gebruik van hun boek Vitamines van groei - Over de motiverende rol van ouders in de opvoeding.
 
Een webinar? 
 
Een webinar is een online ‘lezing’ (een web seminar). Via je computer, tablet of smartphone kan je een uiteenzetting volgen: je ziet en hoort de spreker, je ziet een powerpointpresentatie en je kan zelfs vragen stellen. Je hoeft je dus niet te verplaatsen: meedoen kan vanop eender welke plek, zolang je een internetverbinding hebt. Wie zich inschrijft, ontvangt één week voor de webinar een mail met meer informatie over hoe deelnemen precies in zijn werk gaat. 

 

Regio: 
West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant, Limburg, Brussel
Prijs: 
Gratis
Contact e-mail: 
info@groeimee.be
Doelpubliek: 
Ouders en iedereen geïnteresseerd in het opvoeden van tieners.
BijlageGrootte
PDF icon flyer_webinar.pdf102.39 KB

Reacties

Beste,
De webinar is gericht naar ouders maar het kan wel leuk zijn om direct met je kinderen in discussie te gaan over de lezing.  
Opvoeden is immers altijd zoeken wat best past in jouw situatie,  waar jij je als ouder het best bij voelt en wat best werkt bij jouw puber.  Waarom niet direct zijn of haar mening horen ?
 

Beste,
De webinar is gericht naar ouders maar het kan wel leuk zijn om direct met je kinderen in discussie te gaan over de lezing.  
Opvoeden is immers altijd zoeken wat best past in jouw situatie,  waar jij je als ouder het best bij voelt en wat best werkt bij jouw puber.  Waarom niet direct zijn of haar mening horen ?
 

Beste,

 

Het is inderdaad jammer dat we het aantal deelnemers moeten beperken.  Dit heeft een technische redenen.  Het software-programma om zo'n webinar aan te bieden heeft zijn grenzen.

We nemen het in elk geval mee voor de toekomst.

 

Reageer

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.