Corona: speel- en doe-tips

Uit Met Vlieg heeft 20 ideeën om het thuis leuk te maken.

Natuurpunt laat je buitenspelen: van de 50 dingen die je moet doen voor je 12 bent, zijn er 38 coronaproof!

Buitenbaby's is de campagne van Kind en Gezin die buitenspelen in de kijker zet. Want ook jonge kinderen vinden het fijn om in de buitenlucht te zijn.

Kind en Gezin heeft spelideeën voor kinderen van 0 tot 3 jaar.

De Speelbank is een initiatief van het VVSG en Diverscity en bundelt speelactiviteiten en speeltips voor baby’s, peuters en jonge kleuters, uitgetest en na­ge­lezen door pro­fes­sio­nelen. 

KIDDO is een vaktijdschrift voor de kinderopvang, met onder meer spelideeën. Enkele daarvan zijn nu gratis te downloaden en ook thuis te organiseren. Wat dacht je van ramen zemen of kantoortje spelen?

pdf bestandKIDDO ramen zemen.pdf (1.83 MB)

pdf bestandKiddo kantoortje spelen.pdf (1.26 MB)

De Gezinsbond bundelt ook heel wat tips.

De Club van de Relaxte moeders verzamelde leuke speeltips, vaak met weinig materiaal.

De Online Jeugdbeweging komt op geregelde tijdstippen met online challenges voor alle kinderen die hun jeugdbeweging missen.

UiT in Vlaanderen biedt een overzicht van thuis, maar toch uit activiteiten. Niet enkel voor kinderen, ook volwassenen vinden er heel wat tips.

Mintlab onderzoekt wat spel kan betekenen in de relatie tussen grootouders en kleinkinderen die elkaar weinig kunnen zien. Deze blog zet wat mogelijkheden op een rijtje.

4Hoog maakt wondelijk en magisch theater voor de allerjongsten. Hun productie Keik! (3+) is integraal te zien op YouTube.

Zonzo Compagnie brengt met Thelonious het leven van een jazzmuzikant, op maat van kinderen vanaf 6 jaar.

Abattoir Fermé stelt Groezel online ter beschikking. Groezel gaat over een radijsje dat zoveel mogelijk uit haar korte leven wil halen (6+).