Meer lezen bij onze partners: zelfmoord

zelfmoord bijgesneden

Websites voor ouders

De website 'Help! Mijn kind denkt aan zelfmoord' bundelt informatie, tips en getuigenissen van ouders wiens kind aan zelfmoord dacht of denkt.

Bij de Zelfmoordlijn kan je terecht als je aan zelfmoord denkt, maar ook al je bezorgd bent om iemand of als je verder moet als nabestaande. 

In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen.

Boeken voor ouders

Lunter, S. (2017), Geen pijn, geen angst, geen leven. Uitgeverij In de Wolken. Psychiater en moeder van drie Stanneke Lunter blikt terug op de zelfmoord van haar dochter, die op 17-jarige leeftijd uit het leven stapte.

van de Koevering, B. (2016), Het jaar van de vlinder. Aerial Media Company BV. Brigitte en haar man zijn ouders van twee adoptiekinderen uit Colombia. De zelfmoord van haar toen 17-jarige dochter doet haar dit boek schrijven.

Boeken voor je kind

Wellens, R. (2017), Te waar om mooi te zijn, Querido. Debuut van de 19-jarige schrijfster, over Othello die vertwijfeld op zoek gaat naar antwoorden na de zelfgekozen door van zijn zus.

Terug naar de themapagina

Ondersteuning in je buurt

Zoek je steun bij het opvoeden? Het Huis van het Kind helpt je op weg.

Vind het Huis van het Kind in je buurt.

Stel je vraag

Een vraag over opvoeden?  De Opvoedingslijn geeft een antwoord op maat.

Stel je vraag via het contactformulier.